96445EC0-3EFD-4F94-A17D-9444BEBEBFA3.jpeg

SOBRE MJ

Maria Jacobs, cantautora vallenca de 23 anys. Als 13 anys comença a composar cançons que finalment les recopila en el seu primer CD autoeditat anomenat 7teen Secrets, presentat l’any 2017. El disc fou produit per Xavier Llorach amb 10 temes i un bonus track.

 

Entre els temes d’aquest primer disc, té un dedicat a la mare en català LA MILLOR ESTRELLA i també en anglès, un al planeta terra en anglès BETTER THAN YOUR BRAIN, i un dedicat a les persones que tenen alguna malaltia o discapacitat, SENZILLAMENT T'ESTIMO, que el videoclip està gravat al centre de paràlisi cerebral tarragoní La Muntanyeta. En català té altres temes propis com HI TORNO, JA NO HI ETS, FINS A LA FI (en el qual hi col.labora en veu masculina el cantant de Buhos, Guillem Solé)

Ha fet vàries presentacions d’aquest primer disc: a Enderrock TV Barcelona, al Canal Reus TV, Tac12 TV, al festival Acústica... entre altres. Amb la seva banda van guanyar el premi Joan Trayter de Figueres.

 

Al desembre de 2019 surt a la llum el seu segon disc, anomenat Invisible. Segons la compositora, el títol del disc ve de la idea que “ Hi ha moltes coses importants a la vida que són invisibles, sentiments, per exemple. No es veuen però són essencials a la vida.”

Aquest segon disc ha estat produit per Marc Martin, gravat a l'Estudi La Vall i està emmarcat dintre un estil pop-country . Compta amb un repartiment de músics on hi ha Ramon Montardit al baix, Toni Mateos a les bateries, Jean-Paul Dupeyron a les guitarres i pedal steel, i Alberto González als pianos i teclats. Aquest disc conté 4 temes en anglès i 7 en català,  i en alguns d’ells hi creix l’anhel de millorar temes socials, com la importància de la dignificació de la dona (“Li és igual”) i un altre posant èmfasi en la superació tocant el tòpic del bullying (“Ets més fort”). "A l'atzar" és una altra cançó que ha estat escollida en un capítol de la sèrie de TV3 "Com si fos ahir".

Han estat nominats a dues categories dels Premis Enderrock 2020 i als Hall of Fame Awards del Line Dance Association. I al desembre 2020 ha participat en un dels temes del disc de la Marató de TV3. Amb aquest segon disc signa contracte amb la discogràfica Música Global de Girona.

La presentació d’aquest disc ha estat una gira per diferents llocs amb la seva banda de sis músics portant a escena tots els temes d’aquest segon disc.

 

Entre altres coses, la Maria ha seguit un curs de musicoteràpia enfocat des de la psicologia integradora. El 2017, va posar veu a dues peces composades per Jordi Cartañá, que formen part de la banda sonora de la LLegenda de Sant Jordi a Montblanc. El 2019, l’esmentat autor Jordi Cartañá, va publicar el llibre-cd de la Cantata de La Llegenda de Sant Jordi, en el qual ha ampliat la banda musical, i on la Maria Jacobs juntament amb el cantautor Joan Reig (Els Pets) posen veu als temes.  

 

Als 17 anys va fer la seva primera ponència al TEDxAmposta, parlant de la importància de la música a la vida de les persones i l'any 2019 va fer un taller musical al TedxTarragona.  

 

Dins del món del teatre ha participat posant música al Cicle de Grans Mestres del Teatre Fortuny de Reus en una obra de teatre, donant veu a la dona. Així mateix, ha participat musicalment a l'obra de teatre “Amb clau de Do” al Teatre Principal de Valls.

Actualment és fisioterapeuta de professió, estudia el màster d'Osteopatia a Barcelona, ​​i el combina amb els seus concerts, la impartició de classes de cant a l'escola d'Arts Escèniques Martí Guarch ia l'EMM (escola municipal de música) del Catllar , i realitza tallers de composició musical a les escoles als nens i nenes de primària.

 

Ara mateix està immersa en el projecte del tercer disc “Et porto escrit” produït per Adrián Guiardo. El dia 18 de gener de 2022 va sortir el primer single sota el títol de SEMPRE TORNES. És una cançó que parla d'una relació reiterant en què, encara que passi el temps, aquest primer instint cap a aquella persona no esvaeix. Això porta a plantejar-se si realment és un sentiment positiu o tòxic perquè, en realitat, aquella química no s'apagarà mai.

El dia 6 d'abril del 2022 surt el segon single ALGÚ PER ESTIMAR que forma part del proper LP, format per 11 temes "Et porto escrit" que ha sortit el dia 21 d'abril del 2022, tots ells en català i amb el seu estil poprock barrejant el gènere funk. El dia 8 de juliol del 2022 surt el remix d'Algú per estimar feat Lo puto cat.

 

 

 

output-onlinepngtools-3.png